Part de l’oposició del govern del municipi de Vilanova i la Geltrú hi força la retirada dels herbicides amb Glifosat

23/01/2013 at 14:09 2 comentaris

Segons una notícia publicada al Diari de Vilanova el passat 18/01/2013 al municipi de Vilanova i la Geltrú l’oposició ha forçat la retirada d’ús dels herbicides amb Glifosat utilitzats per al tractament d’escocells i voreres.

Adjuntem imatge de la notícia publicada en paper

Notícia glifosat vilanova

i l’enllaç a la notícia publicada a la seva web:  http://www.diaridevilanova.cat/index.php?menu=fitxa&noticia=1327

Font: Pere Andreu, soci de l’APEVC

Publicat per: Daniel Calveras. Junta APEVC

Entry filed under: No catal·logat.

Desaparició dels arbres centenaris Fasser Lliure

2 comentaris Add your own

 • 1. Pablo  |  23/01/2013 a les 22:53

  Que macas queden les plantes i flors silvestres per tot arreu !!

  Respon
 • 2. Salvador Garcia i López  |  07/02/2013 a les 13:18

  Això es veia a venir.
  O els tècnics municipals no tenen gaire idea o més probablement els polítics no els escolten, ja sabem que no hi pitjor cec que el que no vol veure.
  El glifosat NO és tòxic, els fabricants s’han gastat centenars de milers d’euros (milions probablement) per a passar les noves proves de l’UE i la major part de les marques són innòcues, o com a molt nocives (Xn), però això en el darrer cas es deu als additius que porta la marca, no a la matèria activa.
  Tampoc pot ser cancerigen. No hi ha CAP producte fitosanitari que es vengui que ho sigui (Cancerigen Categoria 1) ni que es sospiti de forma fonamentada que ho pugui ser (Cancerigen Categoria 2), si que ni han que no es sap si ho poden ser o no (Cancerigen Categoria 3), però aquests darrer cas és el de tots els productes fins que es demostra que no ho son, i el glifosat no ho és. I la Comissió Europea no és sospitosa de ser poc seriosa ni poc acurada en els seus estudis.
  Això és com l’estudi que deia que la sacarina era cancerígena que va estar de moda i ara ningú recorda, perquè no era cert, els que han demanat que es retiri poden fer-ho, però no fent servir arguments que són mentida.
  No tinc cap interès en el producte doncs he estat en contra del seu ús des de sempre, i he tingut discussions importants amb els representants d’alguna marca molt coneguda, però perquè es ven com un herbicida no residual, quan en realitat als nostres sols càlcics ho és, i perquè l’efecte sobre arbres i arbusts dels jardins crec que no és gens conegut, i que en alguns casos és altament fitotòxic, en aquest cas no hi han estudis i els que hi han no són gaire extrapolables (en oliveres que és el pitjor exemple per a generalitzar, és el Super-Arbre).

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Benvinguts

Benvinguts al bloc de l'APEVC, l'Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya.

Entra la teva adreça de correu electrònic per subscriure't a aquest bloc i rebre un resum (setmanal o diari o instantani) de les noves entrades publicades.

Uneix altres 66 subscriptors

Arxius

Nombre de visites acumulades

 • 13.928 visites

A %d bloguers els agrada això: