Curs d’Especialització: Gestió d’Espais Verds- 12a edició (UPC)

24/02/2010 at 22:12 Deixa un comentari

Els parcs i jardins s’han convertit en part imprescindible del paisatge urbà. En els nostres temps, ningú no pot concebre una ciutat que no disposi d’àrees verdes per gaudir del lleure o simplement com a espai ornamental. Aquest curs no es basa en el disseny o la projecció dels espais verds, sinó en tota la gestió posterior, quan s’ha de decidir quin és el tipus de manteniment que ha de tenir aquesta zona, o com s’ha de redactar la documentació relativa a un concurs. Els professionals que realitzin aquest curs seran competents per a licitar un projecte, ja sigui el manteniment d’un parc o l’esporga d’un arbrat.

El curs, únic en la seva especialitat, posa èmfasi en les diferents formes d’organització del sector. S’estudia la Llei de Contractes de l’Estat, els documents de referències i les normatives existents al respecte, alhora que es marquen directrius relatives a la valoració d’un preu o la qualitat d’un projecte presentat a un concurs, entre altres temes.

Els participants al curs podran conèixer de quina manera un municipi organitza la gestió dels seus parcs i jardins. Les administracions públiques tenen diversos models per assumir les actuacions relatives als espais verds. Es poden externalitzar serveis o utilitzar fórmules mixtes, amb brigada pròpia. Una de les innovacions en el contingut del curs arriba de la mà de la sequera dels últims anys, que ha obligat al sector del paisatge i la jardineria a repensar el seu futur. Aquest curs ha volgut tenir en compte el tema de la gestió de l’aigua i com es pot resultar eficient amb la poca aigua per regar que potser tindrem en un futur.

Dates de realització: Del 02/03/2010 al 01/06/2010.

Organitza:  UPC

Clicka aquí per més informació.

Junta APEVC

Entry filed under: No catal·logat.

El canvi climàtic i els gegants dels boscos Les plagues a les palmeres i noves amenaces a jardineria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Benvinguts

Benvinguts al bloc de l'APEVC, l'Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya.

Entra la teva adreça de correu electrònic per subscriure't a aquest bloc i rebre un resum (setmanal o diari o instantani) de les noves entrades publicades.

Uneix altres 66 subscriptors

Arxius

Nombre de visites acumulades

  • 13.928 visites

A %d bloguers els agrada això: